گفت و گو

روزنامه نگار

گفت و گو

روزنامه نگار

مسائل اقتصادی تابعی از شرایط سیاسی بین الملل است

نائب رئیس اتاق بازرگانی کاشان:
مسائل اقتصادی تابعی از شرایط سیاسی بین الملل است

نائب رئیس اتاق بازرگانی کاشان گفت: مسائل اقتصادی کشور تابعی از شرایط سیاسی بین الملل است و غرامت روابط سیاسی بر دوش تولیدکننده و صادرکننده‌ای است که در  این عرصه فعالیت می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در کاشان، محمود تولایی اظهار کرد: مردان سیاسی اگر می‌خواهند قدرت چانه زنی خود را در عرصه بین الملل افزایش داده و موفقیت بیش از گذشته به دست آورند لازم است تا تولید کننده و صادرکننده داخلی را حمایت کنند.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید کشور در شرایط موجود بیش از این ظرفیت توسعه ندارد، یادآور شد: باید به بازارهای جهان به عنوان بازار هدف توجه کرد زیرا در این صورت قیمت تمام شده کاهش پیدا می‌کند و ظرفیت‌های تولید داخلی نیز افزایش می‌یابد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی کاشان تصریح کرد: بسیاری از افراد در خصوص کاهش قیمت نفت ناراحت هستند، اما تولیدکننده و صادرکننده داخلی ناراحت نیستند، زیرا صادرکنندگان وقتی نفت گران می‌شود، یخ فروش زمستان می‌شوند و وقتی قیمت نفت کاهش پیدا می‌کند فرصت به دست می‌آورند تا کالای خود را در شرایط مناسب عرضه کنند.

تولایی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی به این معنی است که اشتغال ایجاد کنیم، گفت: برای حصول به این نتیجه باید با استفاده از ظرفیت‌های موجود از صادرات حمایت کنیم. صندوق حمایت از صادرات می‌تواند به این موضوع کمک کند، اما قدم اول آن است که سرمایه خود را متناسب با بخش تولید افزایش داد.
وی ادامه داد: سرمایه صندوق حمایت از صادرات در حال حاضر 180 میلیون دلار است، در صورتی که این رقم در کشور عربستان چهار میلیارد دلار، ترکیه و مالزی نیز دو و نیم میلیون دلار است.

نائب رئیس اتاق بازرگانی کاشان اظهار کرد: دولت اگر می‌خواهد صادرات غیرنفتی را افزایش دهد لازم است متناسب با حجم صادرات سرمایه گذاری کند، به عنوان مثال دولت ترکیه در همین راستا به تجار خود اعلام کرد هرکس بر اساس یک فرآیند مشخص اقدام به صادرات کالا به عراق کند و اگر از لحاظ ریالی به مشکل برخورد و مبلغ کالای وی وصول نشد، دولت برای تأمین آن ضمانت می‌کند.

تولایی با بیان اینکه صادرکننده زمانی می‌تواند موفق باشد که با یک اطمینان خاطر وارد بازار بین المللی شود، اضافه کرد: در حال حاضر آگاهی نسبت به خدمت صندوق حمایت از صادرات آن چنان عمومیت پیدا نکرده است، با این وجود صندوق 12 برابر سرمایه خود پوشش ضمانتی ایجاد کرده است.

وی خاطر نشان کرد: می‌توانیم کشور را با صادرات غیرنفتی اداره کنیم به شرطی که دولت به جای اینکه اولویت اول خود را صادارات نفت قرار دهد، تولید و صادرات غیرنفتی را به عنوان اولویت خود مورد توجه جدی قرار داده و به این وسیله سیاست‌های کلان خود را بر اساس اشتغال داخلی بر محور صادرات غیرنفتی جهت‌دهی کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد