گفت و گو

روزنامه نگار

گفت و گو

روزنامه نگار

حمایت مدیریت شهری از فنی و حرفه ای مستلزم آمایش سرزمین است


به گزارش روز یکشنبه ایرنا «ابوطالب جلالی» در دیدار با فرماندار کاشان اظهار داشت: مراکز آموزشی فنی و حرفه ای استان وظیفه مهارت آموزی متقاضیان را به عهده دارد که بخشی از این آموزش ها مختص کارجویان یا به اصطلاح غلط «بیکاران» و بخش دیگر ویژه شاغلین است.

وی آموزش شاغلین در صنعت، کشاورزی و خدمات را در راستای ارتقای مهارت های شغلی آنان با اهمیت دانست و افزود: سعی شده فنی حرفه ای به سمت آموزش علمی کاربردی گام بردارد تا به افرادی که در این مراکز، آموزش های مهارتی را کسب می کنند مدرک مورد پذیرش آموزش عالی اعطا شود.

جلالی وجود 16 هزار صندلی خالی در مراکز دانشگاهی در سال جدید را نشان دهنده اشباع جامعه از آموزش های دانشگاهی دانست و افزود: با این وجود هنوز سیاست توسعه دانشگاهی دنبال می شود در صورتی که می بایست افراد را به سمت یادگیری مهارت های فنی و حرفه ای جهت دهی و راهنمایی نماییم.

مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان یادآور شد: متاسفانه علت عمده بیکاری در جامعه ناشی از سیستم اشتباه آموزشی کشور است که از یک قرن پیش تاکنون باعث شده فارغ التحصیلان از مهارت های لازم برای ورود به بازار کار بی بهره باشند.

جلالی، براساس ارزیابی های صورت گرفته در کشور حدود 70 درصد از افراد بیکار در جامعه را فاقد مهارت عنوان و ابراز امیدواری کرد: با توانمند کردن کارجویان بتوانیم روز به روز شاهد کاهش افراد بیکار در سطح جامعه باشیم.

وی نبود سند آمایش سرزمین در زمینه آموزش های فنی و حرفه ای را خلاء این حوزه برشمرد و گفت: استان اصفهان در حال تدوین این سند است که بر اساس آن مزیت های منطقه ای را بررسی و آموزش های فنی و حرفه ای متناسب با آن را ارائه نماید.

به گفته وی شهرستان کاشان نیز بلحاظ مهارت آموزی فنی و حرفه ای از وضعیت مناسبی برخوردار بوده و به استناد آمارها می توان گفت از این لحاظ هم تراز و حتی در سطح بالاتری نسبت به بعضی از استان های کشور قرار دارد.

*حمایت مدیریت شهری از فنی و حرفه ای مستلزم آمایش سرزمین است

معاون استاندار و فرماندار ویژه کاشان نیز گفت: حمایت مدیریت شهری از اقدامات سازمان فنی و حرفه ای در شهرستان مستلزم داشتن آمایش سرزمین و برنامه ریزی متناسب با شرایط منطقه است که امیدوارم در کوتاه ترین زمان ممکن تدوین و عملیاتی شود.

«ابوالفضل صدراییه» اظهار داشت: وجود بیش از یکهزار و 500 واحد صنعتی، صنعت خودروسازی، فولاد و دیگر صنایع در منطقه و شهرستان در کنار مراکز متعدد علمی فرصت و بستر مناسبی برای فعالیت های فنی حرفه ای به منظور مهارت آموزی برای کارجویان فراهم کرده است.

وی افزود: بیش از 50 هزار کارگر در همه حوزه های صنعتی شهرستان مشغول به کار هستند و در کنار آن وجود مجموعه های علمی، شرایط خوبی برای فنی و حرفه ای ایجاد کرده است.

به گفته صدراییه زمانی فنی و حرفه ای موفق عمل خواهد کرد که نیاز بازار روز را شناخته، پیش بینی های آینده را متناسب با شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در نظر گرفته و خود را مجهز به تکنولوژی های روز کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد