گفت و گو

روزنامه نگار

گفت و گو

روزنامه نگار

بررسی راهکارهای توسعه و تکمیل شبکه فاضلاب


رئیس شورای اسلامی شهر گفت: شورای اسلامی شهر کاشان به واسطه اهمیت موضوع آب و فاضلاب و مسائل زیست محیطی ناشی از آن، راهکارهای توسعه و تکمیل شبکه فاضلاب شهری کاشان را در کمیسیون اقتصادی شورا  بررسی کرده تا در صحن علنی شورا تصمیم لازم گرفته شود.
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در کاشان، علی رسول زاده در جلسه رسمی شورای اسلامی شهر کاشان که با حضور مدیرعامل و مدیران آبفای کاشان برگزار شد، تصریح کرد: بحث‌های آب و فاضلاب شهر کاشان مسائل با اهمیت شهر است که شورای اسلامی شهر کاشان نسبت به آن دغدغه داشته و وضعیت آن را به طور جدی پیگیری می‌کند.
 
وی یادآور شد: شورای اسلامی شهر با کلیت استفاده از تسهیلات تبصره 3 برای تکمیل فاضلاب شهری و توسعه و اصلاح شبکه آب موافق است و اعتقاد دارد مشارکت مردم در پروژه‌های زیرساختی یکی از عوامل مهم رشد و توسعه شهر است.
 
رییس شورای اسلامی شهر کاشان از کمیسیون اقتصادی خواست راهکارهای این مشارکت را بررسی و نتیجه را برای تصمیم‌گیری نهایی در اختیار صحن علنی شورای اسلامی شهر کاشان قرار دهد.
 
رسول زاده ادامه داد: شورای اسلامی شهر بر خلاف این که گفته می‌شود شورای شهرداری است، شورای شهر است و تمام مسائل با اهمیت مربوط به شهر را رصد کرده  و مورد توجه قرار داده و در صورت لزوم اتخاذ تصمیم می‌کند.
 
مدیرعامل آبفای کاشان نیز در این جلسه گفت: 98 درصد از شبکه فاضلاب و تصفیه خانه فاضلاب کاشان که در تعهد IDBاست به اتمام رسیده و توسعه و تکمیل شبکه فاضلاب شهر کاشان در دیگر نقاط شهر تنها با مشارکت مردم و بخش خصوصی بر اساس تسهیلات تبصره 3 و بیع متقابل با ضمانت دولت امکان پذیر است.
 
محمدرضا اسدی تصریح کرد: تبصره 3 قانون ایجاد تسهیلات برای توسعه طرح‌های فاضلاب و بازسازی شبکه‌های آب شهر مصوب 24 خرداد ماه 77 مجلس شورای اسلامی است که تا کنون به نحو شایسته از ظرفیت‌های این تسهیلات استفاده نشده است.
 
وی در تشریح نحوه استفاده از این تسهیلات گفت: بر اساس این قانون به شوراهای اسلامی شهر اختیار داده می‌شود تا راهکارهای مشارکت مالی مردم و بخش خصوصی را در ایجاد زیرساخت‌های آب و فاضلاب مصوب کرده تا بعد از طی نمودن فرآیند قانونی قابلیت اجرایی پیدا کند.
 
وی یادآور شد: افق طرح شبکه جمع آوری فاضلاب شهر کاشان 1415 با جمعیت تحت پوشش 500 هزار نفر پیش بینی شده است که 650 کیلومتر شبکه، خطوط انتقال و چهار مدل تصفیه خانه را در بر می‌گیرد.
 
اسدی افزود: تا کنون 300 کیلومتر از شبکه فاضلاب شهری کاشان به همراه مدول اول تصفیه خانه با استفاده از تسهیلات بانک توسعه اسلامی و اعتبارات عمرانی انجام شده وحدود 350 کیلومتر از آن باقی مانده است.
 
مدیرعامل آبفای کاشان برآورد ریالی باقیمانده پروژه را 300 میلیارد تومان بر اساس فهرست بهاء سال 92 اعلام کرد و گفت: 180 میلیارد تومان از این مبلغ مربوط به تکمیل شبکه فاضلاب شهری و 120 میلیارد تومان آن مربوط به تکمیل مدول‌های تصفیه خانه فاضلاب شهر کاشان است.
 
وی با بیان اینکه امکان توسعه شبکه فاضلاب شهر کاشان در  قسمت‌های قدیمی شهر به جهت وجود زیرزمین‌های عمیق وجود ندارد، اضافه کرد: در صورتی شبکه فاضلاب شهری در آن قسمت‌هایی قابلیت اجرا خواهد داشت که مردم و شهرداری نسبت به نوسازی بافت قدیمی و فرسود اقدام کرده و ساخت و سازها را از لحاظ عمق بر اساس ضوابظ استفاده از شبکه فاضلاب شهری معین کنند.
 
اسدی همراهی مدیریت شهری و مشارکت مردم را در خصوص به سرانجام رسیدن این پروژه بزرگ زیرساختی با اهمیت دانست و گفت: قانون، ساز و کارهای مشارکت مردم و بخش خصوصی را به بهترین نحو مشخص کرده و استفاده از تسهیلات و قابلیت‌های آن را در اختیار شوراهای اسلامی شهر قرار داده است.
 
رییس هیئت مدیره آبفای کاشان سرعت عمل در خصوص استفاده از این تسهیلات را حائز اهمیت دانست و یادآور شد: در صورتی که مشارکت‌های مردمی از طریق تبصره 3 محقق شود دولت با روش بیع متقابل خطوط انتقال و ساخت تصفیه خانه فاضلاب شهری را ضمانت می‌کند.
 
اسدی ابراز امیدواری کرد با محدودیت زمانی در خصوص تدوین بودجه 94 کشور بتوانیم در کوتاه ترین زمان ممکن استفاده از این تسهیلات را در بودجه سال آینده جایگذاری کرده و از مزایای آن برای توسعه زیرساخت‌های شهر کاشان بهره برداری کنیم.
 
شهروند مشارکت جو زمینه‌ساز توسعه شهر است
 
هم‌چنین مدیر دفتر تجهیز منابع مالی و مشارکت‌های مردمی به تشریح ضرورت‌های اجرا و توسعه شبکه فاضلاب شهری از منظری متفاوت پرداخت و گفت: امروز نگاه دنیا و کشورهای توسعه یافته با شاخص‌های مصوب جهانی است و شاخص‌ها است که در معادلات سیاسی و تعامل و روابط بین الملل مورد توجه قرار گرفته و حائز اهمیت است.
 
محمد مسافری با اشاره به شاخص‌های مورد توجه بانک توسعه جهانی WDI افزود: بانک توسعه جهانی به طور مرتب و هر دو سال یک بار شرایط و وضعیت کشورها را رصد کرده و مورد ارزیابی قرار داده و نتایج آن را منتشر می‌کند.
 
وی یادآور شد: در رأس شاخص‌های ارائه شده از سوی بانک توسعه جهانی مباحث مربوط به محیط زیست از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و به عنوان آیتم تأثیرگذار در توسعه پایدار کشورها مورد توجه قرار می‌گیرد.
 
مدیر دفتر تجهیز منابع مالی و مشارکت‌های مردمی اضافه کرد: بر اساس گزارش بانک توسعه جهانی در سال 2012 ایران در زمینه محیط زیست در جایگاه 114 قرار گرفته است که در سال 2014 این رتبه بهبود یافته و به جایگاه 83 در بین 187 کشور ارتقا یافته است.
 
 مسافری افزود: بخشی از این رشد ناشی از ارتقاء عملکرد شرکت‌های آب و فاضلاب کشور در خصوص احداث شبکه‌های بهداشتی فاضلاب است که غالباً با استفاده از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی محقق شده است.
 
وی تصریح کرد: در این دو سال به شرکت‌های آب و فاضلاب اختیاراتی داده شده تا با کمک مشارکت‌های مردمی سیستم‌های بهداشتی فاضلاب شهری را ارتقا دهند.  

لینک خبر در ایرنا 

 

لینک خبر در ایلنا 

 

لینک خبر در ایسنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد