گفت و گو

روزنامه نگار

گفت و گو

روزنامه نگار

رونمایی کتاب «زندگان جاوید» در محضر آیت الله هاشمی

 

شهید مهدی محمد یزدلی به مادر می گوید: «هر وقت دلت برایم تنگ شد به عکس من نگاه کن.» و شهید غلامحسین کشاورزی یزدلی تنها راه رهایی از قید و بندهای دنیوی و رسیدن به سعادت اخروی را در جهاد فی سبیل الله و مبارزه با نفس دانسته و برادر در وصف وی می گوید: «با اینکه شانزده هفده سال بیشتر نداشت و نوجوانی بیش نبود ؛  روح بلند و مردانه ای داشت»
اینها نمونه ای از درس زندگی درمکتب 52 شهید یزدل است که در کتابی با عنوان «زندگان جاوید» با مقدمه ای از آیت الله هاشمی رفسنجانی و به کوشش میثم رضوانی یزدلی درمحضر یار دیرین امام شهدا و با حضور جمعی از فرهیختگان رونمایی شد تا تشنگان معرفت را سیراب سازد.
 رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با تحسین از برگزاری یادواره شهدا و گردآوری زندگینامه‌ها و وصیت‌های آنها، اظهار داشت: نسل امروز در این یادواره‌ها و از طریق خواندن آثار دفاع مقدس با جوانان دیروز آشنا می‌شوند که چگونه از کشور، دین و انقلاب خود در مقابل مجموعه دشمنان غربی، شرقی و ارتجاعی دفاع کردند.
 آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری افتخارات مردم و علمای کاشان در تاریخ شیعه گفت: وجود فرزند امام معصوم در کاشان نشانه علاقه مردم این خطه به مکتب اهل بیت(ع) است.
 رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تحسین از آمار شهدای روستای یزدل در منطقه کاشان و آران و بیدگل، افزود: اهدای 52 شهید برای جمعیت هزار و هفتصد نفری آن زمان، افتخاری جاودان برای آن روستاست که خانواده‌های شهدا و مردم روستا را در تاریخ ایران سربلند کرده است.
یار دیرین شهدای انقلاب و جبهه در بخشی از پیشگفتار «زندگان جاوید» اذعان می دارد: «اینجانب به واسطه نقشی که به عنوان عضویت در شورای انقلاب، ریاست مجلس شورای اسلامی، عضویت در شورای عالی دفاع، فرماندهی جنگ و سرانجام جانشینی فرماندهی کل قوا داشتم و صلابت و لطافت جوانان را در روزهای جنگ و شب های سنگر می دیدم، همیشه در این فکر بودم که چگونه از این سرمایه بی بدیل در راه بهره وری بهتر فرهنگی استفاده نماییم و خدا را شکر که مسوولان برگزاری یادواره شهدای روستای یزدل کاشان با حسن سلیقه به این فکر رسیدند و مجموعه ای را با عنوان «زندگان جاوید» برای «زندگی و اندیشه پنجاه و دو شهید» بر اساس زندگی نامه، وصایا، خاطرات و تصاویر شهدا آماده انتشار کرده اند.
هاشمی رفسنجانی تأکید می کند: «ان شاءالله آثار همه شهدای ایران عزیز با شیوه های علمی و ادبیات درست، تدوین شود که اگر چنین شود یک ایمن سازی مطمئن برای مقابله با بیماری های فرهنگی و بالاتر از آن تقویت روحیه ایثار به جامعه و نهادینه کردن فرهنگ فداکاری در بین جوانان همه نسل ها خواهد بود»
یادداشتی نیز از سردار جبهه و جنگ ، محسن رضایی در ابتدای کتاب منتشر شده است. رضایی در بخشی از این یادداشت می گوید: «کجا دیده اید و دیده اند که جوانان غیرتمند ایران اسلامی با کمترین امکانات سرزمین های بزرگی را از دست متجاوزین آزاد کرده باشند. این چه نیرویی است که از قدم ها و دستان آن جوانان و فکر و اندیشه آنان بیرون آمد و یک ملت بزرگ را از تنهایی نجات داد. بدون شک عشق به شهادت و اخلاص در راه خدا و صداقت با خلق خدا، سرچشمه بروز این نیروی معجزه آسای آنان بوده است»
وی در ادامه تأکید می کند: «ذکر خاطرات و بیان وصایای آنان و گزارش زندگی این معجزه گران عصر خمینی (ره) می تواند کلاس و دانشگاه بزرگی برای ملت ایران باشد.»
نگارنده در پیشگفتار کتاب می گوید: محتوی کتاب در مرحله اول بر اساس آثار بازمانده شهدا از قبیل وصایا، نامه ها، دستنوشته ها، تصاویر و در مرحله دوم با استفاده از خاطرات بستگان، دوستان و همرزمان شهدا تدوین و تنظیم شده است.
میثم رضوانی یزدلی در عزم 4 ساله خود تلاش کرده است به دور از سطحی نگری و عوام گرایی به عمق واقعه سفر نموده و در یک جهاد بی امان رسالت نویسندگی خود را ادا کرده و نسل جبهه ندیده و امروزی را مهمان بزم شهدا کند.
کتاب زندگان جاوید دانشگاه مدونی است که درست زندگی کردن را تنها در گوش کسانی نجوا می کند که قصد شنیدن دارند و به دور از غوغاسالاری، هوچی گری، فرافکنی؛ تعالی مردم و جامعه را مورد توجه قرار داده و در میدان توسعه و سازندگی ایران اسلامی بی امان و بی توجه به حواشی گام بر می دارند.
با نگاه به بخشی دیگری از این کتاب از بیان شهدا و همرزمان می آموزیم ؛ «من از این دنیای مادی و فانی خوشم نمی آید، زیرا مادیات و دلبستگی های دنیوی است که انسان را به اشتباه می اندازد.» «زمانی که پاسدار شد و به عضویت سپاه درآمد هیچ گاه با لباس نظامی وارد محله نشد، می گفت: می ترسم ریا شود.» «آری همان خدایی که ما و شما را در رحم مادران پرورش داد و سپس در دنیا به ما نعمت عقل و زندگی داد، ولی ما به جای اطاعت و شکر او چه کردیم؟»

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد