گفت و گو

روزنامه نگار

گفت و گو

روزنامه نگار

کاشانی‌ها عطای آب زاینده‌رود را به لقایش ببخشند


رئیس پژوهشکده آب و توسعه پایدار دانشگاه کاشان:
کاشانی‌ها عطای آب زاینده‌رود را به لقایش ببخشند

رئیس پژوهشکده آب و توسعه پایدار دانشگاه کاشان، گفت: مردم نجیب خطه کویری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل باید از خیر آب انتقالی خط زاینده‌رود به کاشان گذشته و عطایش را به لقایش ببخشند.

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، محمدرضا مزدیان‌فر ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هزینه‌های اجتماعی ناشی از جنگ رسانه‌ای که به واسطه 180 تا 300 لیتر آب انتقالی خط زاینده‌رود به کاشان تحمیل شده است بیش از منافع آن بوده است.

وی افزود: مسئولان استان اصفهان، با تکمیل تونل گلاب در حوزه چهارمحال بختیاری تلاش می‌کنند تا حجمی معادل 30 مترمکعب آب در ثانیه را به اصفهان انتقال دهند که این اقدام در افکار عمومی با هدف تأمین آب شرب کاشان به تصویر کشیده می‌شود، در صورتی که ظرفیت نهایی خط انتقال زاینده‌رود به کاشان تنها یک متر مکعب است.

رئیس پژوهشکده آب و توسعه پایدار دانشگاه کاشان، با اشاره به اینکه جنگ امروز دنیا بر سر آب و منابع ابتدایی حیات اجتماعی است، افزود: در حالی که همه به ارزش واقعی آب واقف هستند و مسئولان شهرستان کاشان برای تأمین آب شرب مردم کاشان تلاش می‌کنند اما به نظر می‌رسد مسئولان استان اصفهان به دنبال نجات فضای سبز و صنعت گردشگری شهر خود هستند.

مزدیان‌فر، قرار گرفتن شهرستان کاشان در حاشیه کویر و هجوم آب‌های شور را یکی از مهمترین افزایش  EC آب منابع زیرزمینی کاشان اعلام کرد و افزود: بر اساس اعلام مسئولان، آب شرب برخی از چاه‌های شرب دشت کاشان، برای شرب قابل استفاده نیست.

به گفته وی، بحران کیفیت آب گریبانگیر منطقه شده و موجب می‌شود تا هزینه‌های میلیاردی صرف آوردن چند قطره آب شیرین از حوزه‌های دوردست به منطقه برای توجیه اقتصادی و امنیت اجتماعی شود.

مزدیان‌فر یادآور شد: در حالی که بحث بر سر رفع تشنگی در کاشان شدت گرفته است، اما در اصفهان با ارائه سندهای یک‌هزار ساله دعوا بر سر مالکیت آب است.

وی، عدم تفکر فرامنطقه‌ای مسئولان اصفهان برای تصاحب بسیاری از منابع از جمله منابع طبیعی آب را یکی از مهمترین مؤلفه‌های توسعه بی‌رویه و غیرمنطقی شهر اصفهان دانست و افزود: این تفکر اشتباه مدیریتی در سطح کلان باعث شده تا این عروس شهرهای خاورمیانه و دارای زیباترین جاذبه‌های توریستی ایران به یکی از آلوده‌ترین شهرهای کشور تبدیل شود.

مزدیان‌فر، همچنین، مصرف آب در صنایع اصفهان را غیر استاندارد خواند و تأکید کرد: صنایع آلاینده  سربی و روی فولاد مبارکه و ذوب آهن، نه تنها باعث آلودگی شهر اصفهان و شیوع بیماری‌های خطرناک شده است، بلکه سالانه 120 میلیون مترمکعب، یعنی سه برابر آب شرب مردم دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل آب مصرف می‌کنند.

دبیر نخستین همایش بحران آب در دشت کاشان با بیان اینکه 370 میلیون مترمکعب آب در اصفهان هم اکنون از چرخه خارج می‌شود، بیان داشت: این رقم تقریبا معادل مصرف تمامی حوزه‌های آب کشاورزی، صنعت و شرب در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل است و این در حالی است که اصفهان می‌تواند حداقل 142 میلیون مترمکعب از آن را برای مصرف به چرخه بازگرداند.

وی، اختلاف نظر داخلی و عدم هماهنگی و اتحاد مسئولان و دلسوزان منطقه کاشان را یکی از مهمترین دلایل عقب‌ماندگی شهرستان کاشان در مدیریت منابع طبیعی و انسانی دانست.

به گفته وی، توجه مسئولان اصفهان به اهمیت آب و اولویت آن برای این شهر باعث انتخاب استاندار و معاونان خبره به مسائل و مشکلات آب در اصفهان شده است اما افزایش اختلافات سلیقه‌ای و محلی مسئولان کاشان باعث شده است تا مدیران مجرب در حوزه آب شهرستان کاشان با سابقه درخشان در سطح ملی و معاونت وزارت، نتوانند تصدی فرمانداری ویژه را به دست بگیرند.

مزدیان‌فر خاطرنشان کرد: افرادی که اختلاف‌نظرها را پررنگ‌تر کرده و منافع مردم و شهر را فدای بازی‌های سیاسی خود می‌کنند به سرنوشت این سرزمین جفا کرده و باید پاسخگوی نسل‌های آینده و تاریخ باشند.

وی، پرهیز از موازی‌کاری و تقابل با یکدیگر، دوری از تفرقه، قربانی نشدن منافع مردم برای رسیدن به منافع جناحی را رمز و راز رسیدن به توسعه پایدار منطقه کاشان دانست.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: دولت دکتر روحانی باید در نظر داشته باشد امور حیاتی تأمین آب با وعده‌های سیاسی محقق نمی‌شود و چنانچه اقدامات دولت مغایر با شعارهای اعتدال باشد و امیدها به اقدامات عملی منجر نشود، افکار عمومی جریحه‌دار شده که تبعات آن عدم همکاری مردم در اصلاح الگوی مصرف است.

وی با اشاره به شعار دولت تدبیر و امید و تأکید رئیس جمهور  بر بازی برد، برد و شایسته‌سالاری مورد توجه صاحب‌نظران دانشگاهی اذعان داشت: این شعارها در صورتی تبدیل به باور عمومی‌ خواهد شد که در عمل شاهد ایجاد وحدت، همگرایی و شایسته‌سالاری مدیران ارشد شهرستان برای رفع مشکلات منطقه باشیم.

نظرات 1 + ارسال نظر
نعیمی چهارشنبه 2 بهمن‌ماه سال 1392 ساعت 05:01 ب.ظ

در حال حاضر عمده مشکلات مربوط به آب در منطقه مربوط به مصرف بالا و غیر استاندارد صنایع فرسوده و از رده خارج اصفهان می باشد مانند نیروگاهها ، ذوب اهن ، فولاد و... که چندین برابر استاندارد جهانی آب مصرف میکنند وآلودگی تولید میکنند.
باتوجه به شرایط بحرانی منطقه باید هرچه سریعتر اقدامات لازم حتی اگر لازم شد تعطیلی صنایع پر مصرف در دستور کار مدیران ومسولان منطقه قرار بگیرد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد