گفت و گو

روزنامه نگار

گفت و گو

روزنامه نگار

اگر مشاوران ناآگاه باشند

جمعه راس ساعت ۹ در شهرداری حضور شدم و بقیه اعضا مدعو یکی یکی آمدند و باهم احوالپرسی کردیم. 

آقای محمود اشرفی شهردار و آقای مسعود صباغیان و آقای محمد مهران فر و آقای حاج عباس آقا طاهری و آقای محمد عسلی رئیس شورا و آقای طاهری روابط عمومی شهرداری و آقای هیئتی و آقای حسن صلاحی و آقای مهدی راستی حاضرین در جلسه بودند که با جلسه با صحبت های آقای عسلی شروع شد. 

ایشان گفت: این جلسه مقدمه ای است برای همایشی که از برزکی های مقیم خارج از برزک دعوت شود تا پتانسیل ها شناسایی شده و از طریق این همایش بتوانیم قدمی در راستای آبادانی شهر برزک برداریم. 

بعد از محمد عسلی آقای مهدی راستی صحبت کرد و گفت: اگر تمام تلاش خود را معطوف به هدف تعریف شده بکنیم و برایمان مهم نباشد چه کسی کننده آن است و هر کس وارد میدان شده  او را حمایت کنیم مطمئناْ بسیاری از مشکلات حل می شود. 

حقیر بعد از ایشان گفتم: بعضی ها می گویند برزک آخرش هم چیزی نمی شود و لی من با این حرف مخالفم و فکر می کنم همین الان هم داری پیشرفت خوبی بوده است که به عنوان مثال اگر از طریق گوگل ارث وارد منطقه برزک بشویم به خوبی صنایع که در این منطقه شکل گرفته دیده می شود و این در حالی است که افرادی بدون این که کوچک ترین حمایتی از مجموعه های اداری و شورا برزک حمایت بشوند رفته اند و سختی را با جان و دل خریده و در پیشرفت این منطقه سهم برزگی ایفا کرده اند. 

اما چرا بیشتر نوک پیکان به طرف شهرداری و شورا است. 

من یک مثال می زنم: اداره گاز هزینه المک های گاز در حدود ۵ تا ۱۰ میلیارد تومان در برزک تخمین زده شده است در حالی که وقتی شهرداری می آید و یک پروژه ۵۰ تا ۶۰ میلیونی جداول را انجام می دهد با هزار نقد روبرو می شود چرا: 

به نظر من در شهرهای تازه تاسیس مثل برزک هم نیازها متفاوت با یک شهر جا افتاده هست و هم دست شورا و شهرداری برای انواع مختلف کار باز است. 

به عنوان مثال در رابطه با مهد خصوصی که شرکت تعاونی عماد تا مرحله اجرا پی گیری کرد. این کار اولش از شورا شروع شد در حد معرفی افراد به بهزیستی برای دریافت مجوز ولی بعد که شرکت تعاونی در کنار برای عملی کردن آن در کنار شورا قرار گرفت، خود این افراد شورا این حرکت را تایید که نکردند، هر کدام به نوعی زیر سوال بردند در هر حالی که انتظار می رفت با اختیاراتی که در شهرداری و شورا دارند به نوعی کمک کنند و نگویند کار شهرداری فقط مربوط به تمیز کردن و مبلمان شهر است. 

در ادامه آقای مسعود صباغیان گفت: 

چند سوال است که در برزک بدون جواب مانده اگر گاز دارد به برزک می آید این آخرین جایی در شهرستان است چرا؟ و چرا در نقشه اولیه به گونه ای طراحی شده است که صنایع تعریف نشده و  باید توجه کنیم اگر افرادی که در راس کار هستند به منافع شخصی بیش از منافع عموم توجه کنند این باعث مشکل می شود. آیا اگر برزک بخش شد یکی از فاکتورهای آن مجموعه های صنعتی موجود در برزک نبود پس چرا به آن توجه نمی شود. 

در ادامه آقای هیئتی گفت: 

به نظر من مهم ترین مسئله داشتن یک برنامه و چشم انداز است که جامع و کامل باشد و هر مدیری که می آید خود را موظف به اجرای آن بداند و بعد از آن در نظر گرفتن اولویت ها به عنوان مثال بعضی از کارها است که اگر فردا هم انجام شود مشکلی ایجاد نمی کند ولی بعضی از امور اگر امروز انجام نشود مشکل ساز است. و مسئله مهم دیگر  آن که اول به نیروهای موجود در شهر که سرمایه گذاری کرده اند توجه شود حال این سرمایه گذاری یا مادی است یا فرهنگی و بعد سراغ دیگران برویم. 

بعد از ایشان حاج عباس آقای طاهری صحبت کرد و گفت: 

زمان آقای موسوی کارها تقسیم می شود و بعد بازخواست صورت می گرفت و تذکر داده می شود و اگر کسی کاری را انجام نمی داند کار به فرد دیگری سپرده می شد. 

و بحث دیگر این که ۱۶ سالی که من در شورا بودم همیشه از افراد مرتبط دعوت صورت می گرفت و از نظرات آنان استفاده می شود خصوصاْ از روحانیون 

بعد از ایشان آقای طاهری روابط عمومی شهرداری صحبت کرد و گفت: 

دو همایش تا حال برگزار شده است برویم و نتایج آن را بررسی کنیم و معایب را گرفته و محاسن را تقویت کنیم که فیلم های آن موجود است. در یکی از همایش ها افرادی به عنوان اعضای پی گیر مصوبات انتخاب شدند که یکی از آنان آقای محسن مجیدی بود و چند روز از ایشان پرسیدم پی گیری ها در چه مرحله است که ایشان گفت: من خودم که آمده ام در برزک کاری انجام داده ام این قدر بوروکراسی اداری اشکال ایجاد می کند که نفس گیر است چه گونه یک سرمایه دار که در جای دیگر به راحتی می تواند کار کند به برزک بیاوریم. 

در ادامه آقای شهردار گفت: در رابطه با برنامه من وقتی آمدم چشم اندازی که برای شهرداری تعریف شده بود نگاه کردم و دیدم سرعت من می تواند از آن بیشتر باشد و من ضمن احترام به آن برنامه ها را با سرعت بیشتری اجرایی کردم. 

اما در رابطه با همایش من فکر می کنم  برای این کار کمیته ده نفره مناسب است که مسائل آن را پی گیری و اجرایی کند. 

در ادامه آقای حسن صلاحی گفت: 

معمولاْ سیاست های کلان یک جامعه را افراد محدودی که ممکن چهار یا پنج نفر باشند طراحی و اجرایی می کنند و این افراد که معمولاْ با اقبال عمومی روبرو هستند از تخصص لازم و کافی کم بهره اند. البته لازم نیست که این افراد متخصص همه کاری هم باشند ولی چیزی که مهم است آن است که از مشاوران متخصص و خوب و آگاهی بهره مند باشند. 

اگر مشاورانی خوبی داشته باشند که مساوی با پیشرفت است و اگر مشاوران ناآگاه در آن صورت

نظرات 1 + ارسال نظر
دبستان علاقمند مهدی راستی چهارشنبه 18 آذر‌ماه سال 1388 ساعت 09:57 ب.ظ

آقای رفیعی سلام از اینکه مدرسه ما را لینک نمودید سپاسگزارم دست یاری شما را جهت پر بار نمودن وبلاگ مدرسه می فشاریم از مطالب شما بهرمند شدیم
هرچند سایه ی شما سنگین شده
خدا نگهدار

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد